Παρουσιάσεις και Επαναληπτικά μαθημάτων (Γ΄ και Δ΄):


Διαδραστικά Παιχνίδια Μαθηματικών

Λογισμικό Υπουργείου Παιδείας (κλικ στην εικόνα)

Πυθαγόρειος Πίνακας  (κλικ στην εικόνα)Διαδραστικός πίνακας πολλαπλασιασμού (κλικ στην εικόνα)


Παίζω με το ευρώ
Παίξε με τα ευρώ και φτιάξε το ποσό που σου ζητάει κάθε φορά! Διάλεξε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάτα επάνω στην έβδομη επιλογή (το προτελευταίο) "add/remove" και ξεκίνα το παιχνίδι. Καλή επιτυχία! (κλικ στην εικόνα)

Παίξε με τα ευρώ και κάνε τα ψώνια σου! (κλικ στην εικόνα)


Στρογγυλοποίηση
Διάλεξε το δεύτερο (2ο) γραμματοκιβώτιο! Στρογγυλοποίησε τον αριθμό που γράφει ο φάκελος στις δεκάδες και πάτα το σωστό γραμματοκιβώτιο.(κλικ στην εικόνα)


Παίξε με την περίμετρο!

Μπορείς να βρεις την περίμετρο; Πάτησε perimeter, διάλεξε σχήμα, επίπεδο δυσκολίας (level 1) και προσπάθησε να βρεις την περίμετρο...(κλικ στην εικόνα)


Εξασκώ τη μνήμη μου, αλλά και τις γνώσεις μου στα μαθηματικά

Προσπαθώ να θυμηθώ τι κρύβουν τα κουτάκια και να ανοίξω τα κουτάκια που περιέχουν τους ίδιους αριθμούς ή σχήματα. 

Επιλέξτε επίπεδο δυσκολίας στην συνέχεια επιλέξτε γεωμετρικά σχήματα (shapes), πρόσθεση (add) ή πολλαπλασιασμό (multiply)(κλικ στην εικόνα)
Εξάσκηση στον πολλαπλασιασμό
Διάλεξε medium ή  hard , απάντησε στις πράξεις του πολλαπλασιασμού σωστά και πιάσε ψαράκια για το ενυδρείο σου!(κλικ στην εικόνα)


Εξάσκηση στον πολλαπλασιασμό (2)
Μπορεί να βρεις τους πολλαπλασιασμούς ; Διάλεξε αριθμό, normal ή fast και ξεκίνα! Κάνε γρήγορα όμως γιατί το φιτίλι καίγεται... (κλικ στην εικόνα)

Φτιάχνω ραβδογράμματα (κλικ στην εικόνα)


Μαθηματικά Μοντέλα (κλικ στην εικόνα)

Ψάρια για το ενυδρείο σου! (κλικ στην εικόνα)
Διάλεξε επίπεδο δυσκολίας και πάτησε start 

Καθάρισε τα τζάμια!
Διάλεξε αριθμό προπαίδειας και ξεκίνα το καθάρισμα των τζαμιών! (κλικ στην εικόνα)

Πολλαπλασιασμός δυναμίτης!
Διάλεξε αριθμό προπαίδειας, normal ή fast και κάνε τους υπολογισμούς ! Κάνε γρήγορα όμως γιατί το φιτίλι καίγεται... (κλικ στην εικόνα)


Βρες την ώρα...

(κλικ στην εικόνα)

Προπαίδεια (1)


Πάτησε start, διάλεξε αριθμό προπαίδειας και ξεκίνα... (κλικ στην εικόνα)

Προπαίδεια (2)

(κλικ στην εικόνα)


Προπαίδεια (3)

Πήγαινε την πίτσα στο σωστό τραπέζι... ! Πάτησε start, διάλεξε αριθμό προπαίδειας και ξεκίνα... (κλικ στην εικόνα)
Παίξε Σκέιτμπορντ 
Για να δούμε πόσο καλός είσαι στο skater ; Πάτησε play διάλεξε αγόρι ή κορίτσι και μετά next. Στη συνέχεια διάλεξε πράξη (πρόσθεση,αφαίρεση,πολλαπλασιασμό ή διαίρεση) και ξεκίνα πάλι με start! Πρόσεξε όμως πρέπει να βρεις το αποτέλεσμα της πράξης γρήγορα γιατί υπάρχουν εμπόδια μπροστά σου!

Εξάσκηση και  στις 4 πράξεις των μαθηματικών 
(κλικ στην εικόνα)Αριθμοί από το 100.000 ως το 999.999
Βρες τον αριθμό που είναι πιο κοντά σε αυτόν που σου δείχνουν... Διάλεξε rounds, επίπεδο δυσκολίας και ξεκίνα με το start!

Μαθηματικές πράξεις
Αφού βρεις το σωστό αποτέλεσμα βάλε καλάθι αφού κεντράρεις σωστά!(κλικ στην εικόνα)Σύγκρινε δεκαδικούς αριθμούςΣύγκρινε κλάσματα και δεκαδικούς αριθμούς 


Σώσε τον ιπτάμενο  μάγο!
Διάλεξε αριθμό προπαίδειας και ξεκίνα! Υπολόγισε γρήγορα και απάντησε χρησιμοποιώντας τα ψηφία που υπάρχουν στο κάτω μέρος της σκηνήςΚάνε  γρήγορα γιατί παραμονεύουν καρχαρίες!


Εξασκήσου στις διαιρέσεις (1)
Διάλεξε επίπεδο δυσκολίας, play και ξεκίνα!

Εξασκήσου στις διαιρέσεις! (2)
Διάλεξε διαιρέτη ή πατά το mixed το οποίο περιέχει διαιρέσεις όλων των αριθμών, πάτα start και ξεκίνα!Βάλε στη σωστή σειρά τους δεκαδικούς αριθμούς
Μπορείς  να σκάσεις  όλα τα μπαλόνια, ξεκινώντας από το μικρότερο;(κλικ στην εικόνα)

Σύγκρινε δεκαδικούς αριθμούς
Πάτα go στη συνέχεια start και έπειτα σχεδίασε το σωστό σύμβολο πατώντας συνεχόμενα το δεξιό κλικ σχηματίζοντας  έτσι το σύμβολο ανισότητας ή ισότητας (<, =, >). Βιάσου όμως διότι ο χρόνος τρέχει!(κλικ στην εικόνα)

BASEBALL

Πάτησε "PLAY" για να μπεις και "CONTINUE" για να ξεκινήσεις. Περίμενε να σου έρθει το μπαλάκι και κάνε κλικ την κατάλληλη στιγμή για να το χτυπήσεις. Δες την ερώτηση και κάνε κλικ στη σωστή απάντηση για να συνεχίσεις.
Προσοχή! Όπου εμφανίζει αριθμούς της μορφής  .67 εννοεί 0,67(κλικ στην εικόνα)

Δεκαδικοί αριθμοί και δεκαδικά κλάσματα


Μπορείς να μετατρέψεις τα δεκαδικά κλάσματα σε δεκαδικούς αριθμούς; Διάλεξε επίπεδο δυσκολίας και στη συνέχεια  τρόπο παιχνιδιού  με χρόνο (TIMED MODE) ή χωρίς χρόνο (RELAXED MODE)  και στόχευσε σωστά! (κλικ στην εικόνα)

Δεκαδικοί αριθμοί (1)

Σύρε με το ποντίκι σου το σωστό σύμβολο ανισότητας ή ισότητας! Προσοχή όμως αν μπροστά από την υποδιαστολή δεν υπάρχει ψηφίο, τότε εννοείται το μηδέν π.χ. ,43 = 0,43 (κλικ στην εικόνα)
Δεκαδικοί αριθμοί (2)

Διάλεξε επίπεδο δυσκολίας και στη συνέχεια  τρόπο παιχνιδιού  με χρόνο (TIMED MODE) ή χωρίς χρόνο (RELAXED MODE)  και σημάδεψε το σωστό σύμβολο  =  >


Εξασκήσου στις πράξεις

Πρόσθεση-Αφαίρεση-Πολλαπλασιασμός-Διαίρεση 
  • Αρχικά επιλέγουμε πάνω από το πίνακα σε ποια πράξη θέλουμε να εξασκηθούμε (πρόσθεση, αφαίρεση,πολλαπλασιασμό, διαίρεση). 
  • Στο πάνω αριστερό μέρος του πίνακα αναγράφονται ο αριθμός των ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί (Questions Asked) και ακριβώς από κάτω ο αριθμός των ερωτήσεων που έχουμε απαντήσει λάθος (Incorrect Answers). 
  • Στο πάνω δεξιό μέρος του πίνακα αναγράφεται το σκορ της κάθε δοκιμασίας (σημεία). 
  • Στο δεξί μέρος του πίνακα (ΔΥΣΚΟΛΙΑ) έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας της δοκιμασίας διαλέγοντας νούμερο από την κλίμακα που διαθέτει, ενώ δεξιότερα (ΑΠΛΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ) μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε τη θέση που θα πρέπει να συμπληρώσουμε τον ζητούμενο αριθμό. 
  • Ακριβώς από κάτω σας δίνεται η δυνατότητα εξάσκησης-προπόνησης ή να χρονομετρήσετε τον εαυτό σας επιλέγοντας το χρόνο διάρκειας του τεστ. 
Για να απαντήσετε σε κάθε ερώτημα το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι αρχικά να κλικάρετε με το ποντίκι στο κενό που εμφανίζεται στο πίνακα και να πληκτρολογήσετε το ζητούμενο αριθμό. Στη συνέχεια οι ερωτήσεις αλλάζουν αυτόματα.(κλικ στην εικόνα)

ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

Όχι στη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό!

Όχι στη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό! on PhotoPeach

Η κυρά Διατροφή... και οι πυραμίδες υγιεινής διατροφής και αθλητικών δραστηριοτήτων!

Η κυρά Διατροφή... και οι πυραμίδες υγιεινής διατροφής και αθλητικών δραστηριοτήτων! on PhotoPeach

Επίσκεψη στον Αρκτούρο!

Επίσκεψη στον Αρκτούρο! on PhotoPeach

Επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό - Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας!

Επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό - Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας! (Ζωγραφικό δοκίμιο του Δημοσθένη Κοκκινίδη: Ομήρου Οδύσσεια) on PhotoPeach

Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πύργων!

Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πύργων! on PhotoPeach

Ιστορία Δ' τάξης

Ιστορία Δ' τάξης
Όλες οι παρουσιάσεις για το μάθημα της Ιστορίας (κλικ στην εικόνα) http://tetartitaxi.weebly.com/